Bloomberg назвав єдину процвітаючу країну в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав єдину процвітаючу країну в Європі

Світ
1867
Німеччина виявилася єдиною країною в ЄС, яка демонструє стабільне економічне зростання. Експерти вважають, що цьому сприяє орієнтація країни на експорт, а не на туризм, як у інших її партнерів по ЄС.
Про це пише Bloomberg.
“Зростання світової торгівлі допомагає оговтатися від пандемії і витягує орієнтовану на експорт економіку Німеччини, в той час як багато країн на півдні ЄС відстають, оскільки сильно залежать від туризму і ринку послуг. Ці сектори особливо сильно відчули на собі удар пандемії і пов’язані з нею обмеження і продовжують просідати зараз, коли кількість хворих знову зростає”, – йдеться в статті.
За даними видання, зараз в Європі багато країн зіткнулися з другою хвилею коронавірусу, через це починають повертати обмеження на поїздки, деякі країни закривають бари і ресторани. Для Франції це означає чергове скорочення виробництва в приватному секторі, а в Італії виробнича активність практично зупинилася.
Економісти припускають, що в четвертому кварталі 2020 го в економіці ЄС знову буде спад.
“Багато чого буде залежати від того, чи вдасться контролювати другу хвилю вірусних інфекцій і чи можна послабити обмеження соціального дистанціювання, щоб знову активізувати діяльність сектора послуг”, – говорить економіст IHS Markit Кріс Вільямсон.
За даними IHS Markit, темпи зростання промислового виробництва в єврозоні злетіли до максимального значення за останні два з гаком роки. У вересні 2020 року індекс Purchasing Managers Index (PMI) в єврозоні піднявся до позначки 53,7 пункту. У серпні він був на рівні 51,7 пункту.
За матеріалами:
Socportal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас