Острівні компанії: який бізнес українці ховають на Кіпрі (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Острівні компанії: який бізнес українці ховають на Кіпрі (дослідження)

Особисті фінанси
759
У кіпрському реєстрі серед українських представників найчастіше зустрічаються малі компанії з галузей нерухомості, торгівлі та фінансів.
До таких висновків у дослідженні бізнес-зв’язків між Україною та Кіпром прийшли аналітики YouControl, системи для перевірки контрагентів, у якій з’явився пошук за кіпрськими юридичними особами та їх учасниками.
Що засвідчило дослідження:
  • в Україні понад 6000 юридичних осіб мають серед засновників чи бенефіціарів кіпрські компанії або ж навіть громадян;
  • кіпрські компанії присутні у близько 30% юросіб із іноземними засновниками і є найпопулярнішим місцем серед інших юрисдикцій;
  • майже один відсоток (а точніше 0,86%) товариств з обмеженою відповідальністю різних форм участі має у засновниках чи бенефіціарах кіпрську компанію;
  • у приватних акціонерних товариствах (ПрАТ) ця цифра значно більша – кіпрський «слід» помітний у щоп’ятнадцятому ПрАТ, здебільшого – у сферах важкої промисловості, страхування, нерухомості і комунікацій.
Острівні компанії: який бізнес українці ховають на Кіпрі (дослідження)
Сфера зайнятості. Більшість компаній, які мають кіпрських бенефіціарів, працюють у сфері послуг. Так, аналітики YouControl проаналізувати Єдиний державний реєстр юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) та підрахували, що:
  • 1986 компаній, що мають острівну прописку своїх засновників, працює у сфері нерухомості;
  • 1116 – у оптовій та роздрібній торгівлі;
  • 326 надають різні фінансові послуги;
  • пов’язані із кіпрськими юридичними та фізичними особами і 226 виробників електроенергії;
  • 209 фірм – займаються вирощуванням зернових.
*Тип бізнесу. * Більша частина цих компаній належить до малого бізнесу із оборотом менше 2 мільйонів євро. Таких компаній аналітики нарахували 2388. Значно менше у списку виявилося представників середнього та великого бізнесу ‒ 554 і 459 відповідно.
Острівні компанії: який бізнес українці ховають на Кіпрі (дослідження)
Як визначили аналітики YouControl, найбільші за виручкою компанії із кіпрським капіталом належать до важкої промисловості, енергетики, сфери торгівлі, сільського господарства та транспорту. Більшість із них має лише кіпрські компанії у своєму складі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас