Шевченко дав прогноз ситуації на валютному ринку в найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко дав прогноз ситуації на валютному ринку в найближчі місяці

Валюта
3352
Пропозиція валюти від експорту восени має зрости. Однак НБУ не планує ламати ринковий тренд за допомогою інтервенцій.
Про це голова Національного банку України Кирило Шевченко сказав в інтерв’ю виданню ZN.UA.
“Ми очікуємо збільшення валютних надходжень від експортерів у найближчі місяці. У аграріїв зараз почалася активна фаза експорту врожаїв. Тобто пропозиція валюти ймовірно зросте”, – сказав він.
Як зазначив Шевченко, НБУ продовжить політику гнучкого курсоутворення. І єдиний фактор, від якого залежить курс в Україні, – це баланс попиту і пропозиції.
“Незалежно від того, куди буде рухатися курс, ми не будемо ламати ринковий тренд і продовжимо згладжувати тільки надмірні курсові коливання, якщо це буде потрібно. Підлаштовувати нашу курсову політику до бюджетних показників не плануємо. Важливіше, щоб сам бюджет був збалансованим і реалістичним”, – сказав він.
Він нагадав, що НБУ з початку вересня витратив з резервів понад 200 млн доларів для згладжування курсових коливань на валютному ринку.
“Є кілька причин, чому попит збільшився. Зокрема, ми бачили пожвавлення з боку імпортерів. Плюс ще одна об’єктивна причина – Мінфін здійснював погашення облігацій нерезидентів. Тому ми не маємо жодних курсових цілей, курс повністю залежить від ситуації на ринку в певний проміжок часу”, – додав Шевченко.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас