NVIDIA побудує найпотужніший суперкомп'ютер у Великобританії для медичних досліджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NVIDIA побудує найпотужніший суперкомп'ютер у Великобританії для медичних досліджень

Технології&Авто
336
NVIDIA побудує найпотужніший суперкомп’ютер в Великобританії для використання штучного інтелекту в сфері охорони здоров’я.
Про це повідомляється в блозі компанії. Він увійде до топ-30 найпотужніших комп’ютерів планети.
Комп’ютер отримає назву Cambridge-1. Він буде працювати на системі NVIDIA DGX SuperPOD, яка забезпечить продуктивність до 400 петафлопс в ШІ-обчисленнях і до 8 петафлопс в Linpack. Компанія стверджує, що пристрій увійде в трійку найбільш енергоефективних суперкомп’ютерів в списку Green500.
«Рішення світових проблем в сфері охорони здоров’я вимагає величезних обчислювальних потужностей для використання ШІ. Cambridge-1 стане центром інновацій Великобританії і буде допомагати в проведенні новаторських досліджень і створенні ліків», – заявив засновник і гендиректор NVIDIA Дженсен Хуанг (Jensen Huang).
Запуск системи запланований до кінця року. Першими доступ отримають фармацевтичні компанії GSK, AstraZeneca, компанія Oxford Nanopore Technologies, Національна служба охорони здоров’я Великобританії і Королівський коледж Лондона.
В майбутньому суперкомп’ютер стане частиною передового блоку з використання ШІ, який NVIDIA планує побудувати спільно з Arm.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас