Експерти: Microsoft має намір купити Nokia в 2021-му — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Microsoft має намір купити Nokia в 2021-му

Фондовий ринок
670
Фахівці аналітичної компанії CCS Insight опублікували прогноз щодо бренду Nokia на наступний рік – на їхню думку, компанія буде придбана одним з американських техногігантів. У списку ймовірних покупців значиться і Microsoft – але експерти зазначають, що на появу нових Windows-смартфонів розраховувати не варто.
За інформацією видання Forbes, найбільший інтерес техногігантів з США викликає мережевий підрозділ Nokia, купівля якого розглядається в якості альтернативи 5G-обладнання HUAWEI. Минулого тижня бренд уклав угоду на поставку обладнання найбільшого оператора зв’язку Великобританії BT і це, за словами одного з керівників CCS Insight Кестера Манна, обов’язково приверне увагу по ту сторону Атлантики. Найперспективнішими покупцями, за прогнозами аналітиків, можуть стати Intel і Microsoft.
«Microsoft дійсно зацікавилася телекомунікаційним простором. Цього року ми вже стали свідками двох придбань, зроблених нею [Metaswitch і Affirmed Networks], які пов’язані з отриманням досвіду в сфері 5G і телекомунікацій і деякими контактами в галузі. Ми вважаємо, що Nokia може стати потенційною метою для когось на кшталт Microsoft», – зазначає Манн.
Топ-менеджер також додав, що, якщо Microsoft проявить інтерес до Nokia, то напевно зіткнеться з конкуренцією з боку Intel, яка останнім часом теж зосередилася на 5G-рішеннях. Самі представники компаній прогноз аналітиків не прокоментували.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас