Нова технологія NVIDIA поліпшить якість відеодзвінків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія NVIDIA поліпшить якість відеодзвінків

Технології&Авто
370
Додатки для відеозв’язку останнім часом користуються завидною популярністю, але часто вимогливі до якості інтернет-з’єднання. Розв’язати проблему взялися фахівці NVIDIA: компанія представила оригінальний алгоритм, що дозволяє, за словами його творців, знизити вимоги додатків до пропускної здатності мережі в десять разів.
Нова технологія NVIDIA Maxine використовує для обробки зображення обчислювальну потужність генеративних змагальних мереж (GAN). Спеціальний алгоритм аналізує ключові риси обличчя учасників відеоконференції, передаючи на бік співрозмовника лише «головні» пікселі, а відсутні потім «домальовують» нейромережею локально. За запевненням розробників, такий метод значно знижує вимоги до швидкості інтернету.
Крім того, розробники можуть доповнювати додатки для відеодзвінків допоміжними функціями: модулем перекладача, субтитрами, віртуальними помічниками і анімованими аватарами.
«Відеозв’язок став частиною повсякденного життя, допомагаючи мільйонам людей працювати, вчитися і грати, і навіть звертатися до лікаря. NVIDIA Maxine об’єднує наші найпередовіші можливості відео, аудіо та штучного інтелекту, щоб забезпечити революційну ефективність і нові можливості платформ, які дозволяють нам усім залишатися на зв’язку», – заявив віце-президент NVIDIA Ян Бак.
Як повідомляє компанія, розробники комп’ютерного зору, партнери по програмному забезпеченню, стартапи та виробники ПК, що створюють програми та сервіси для відеодзвінків, вже можуть подавати заявки на доступ до нової платформи.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас