Сервісні центри МВС розпочали видачу зелених номерів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервісні центри МВС розпочали видачу зелених номерів (фото)

Особисті фінанси
3753
Відсьогодні сервісні центри МВС розпочали видачу “зелених номерів”.
Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.
Відтепер електричний автотранспорт зможе паркуватися на спеціально відведених машиномісцях, матиме безперебійний доступу до зарядних станцій.
Також зможе користуватися перевагами дорожніх знаків «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».
Крім того, ці номерні знаки, хоч і «зелененькі», все ж будуть розпізнаватися навіть камерами, що працюють в чорно-білому режимі.
Сервісні центри МВС розпочали видачу зелених номерів (фото)
«Електромобільна спільнота, сьогодні ваш день! Дефілюйте із задоволенням на дорогах міст. А сервісні центри МВС із радістю потурбуються, аби ваші електрокари завжди мали «зелененькі», – повідомили в МВС.
Сервісні центри МВС розпочали видачу зелених номерів (фото)

Довідка Finance.ua:

  • У проекті закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів” № 10405 від 27.06.2019 було передбачено введення в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів. Відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів і інших типів електричного транспорту.
  • У номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y* електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас