По всьому світу вмирають біржі криптовалют - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По всьому світу вмирають біржі криптовалют - аналітики

Фінтех і Картки
7543
З початку 2020 року в світі закрилися 75 бірж для торгівлі криптовалютою. Це вже на 56% більше, ніж за той же період у 2019 році. За весь минулий рік закрилося 80 криптобірж. Деякі з них викрили як шахраїв, деякі стали жертвами хакерських атак, а деякі просто зникли.
Про це повідомили аналітики Cryptowisser, які створили список під назвою “кладовище бірж криптовалют”.
Останньою закрилася британська біржа Bitunio, яка добровільно припинила роботу 16 вересня. А першими в 2020 році відключилися відразу три майданчики – DFlow, The PIT і WCX. Причому останній викрили в шахрайстві.
Фахівці Cryptowisser пояснили агентству РБК, що є кілька причин закриття бірж.
Конкуренція. У світі стає все більше децентралізованих платформ і сфери DeFi в цілому, деривативних майданчиків і сервісів, на яких обертаються активи, які не мають до криптовалюти стосунку, але набирають популярності.
Регулювання. На початку 2020 року запрацювала п’ята директива ЄС, яка зобов’язала криптокомпанії верифікувати особи клієнтів. Через це, наприклад, майнінг-пул SimpleCoin та ігрова платформа Bitcoin Chopcoin оголосили про припинення роботи, аргументувавши це тим, що нові закони загрожують конфіденційності користувачів.
Зломи і хакерські атаки. Вимоги влади до конкретної біржі. Добровільне бажання власників.
“Нерідко припинення роботи відбувається в результаті “загадкового зникнення” керівництва компаній”, – зазначають експерти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас