НБУ назвав головне правило безпечних онлайн розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав головне правило безпечних онлайн розрахунків

Кримінал
805
Головне правило безпечних онлайн розрахунків дуже просте – ніколи і нікому не повідомляйте термін дії вашої картки та тризначний код на її звороті.
Про це пише регулятор на сторінці на FACEBOOK.
“Деколи підступним шахраям все-таки вдається обдурити довірливих або непоінформованих громадян. Для цього вони мають типові сценарії. Іноді – одягають маску покупця ваших речей. Наприклад, ви продаєте велосипед у Інтернеті. І ось з’являється потенційний покупець, який готовий відразу надіслати вам гроші. Він запитує у вас номер карти. Це – нормально. Фактично, цей 16-значний номер – єдина інформація про вашу платіжну картку, яку можна безпечно розголошувати.Далі починається найцікавіше. Псевдопокупець обов’язково запитає у вас термін дії платіжної картки та тризначний код на її звороті” – пише НБУ.
Для переказу коштів на картку цілком достатньо лише її номеру.
Поради. Якщо таке станеться з вами, не дайте себе обдурити. Відразу припиніть спілкування з таким псевдопокупцем. Скажіть йому #ШахрайГудбай. Телефонуйте на гарячу лінію Національного банку України: 0 800 505 240. Влучили у пастку шахраїв? Телефонуйте в Кіберполіцію: 0 800 505 170 або зверніться зі скаргою онлайн за посиланням https://cyberpolice.gov.ua

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк пропонує позбавляти волі на 1 рік і більше за шахрайство з пластиковими картками. Регулятор вже працює над відповідним проєктом змін до Кримінального кодексу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас