Укртелеком обмежив пропуск частини трафіку lifecell через конфлікт з оператором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртелеком обмежив пропуск частини трафіку lifecell через конфлікт з оператором

Фондовий ринок
1990
Найбільший оператор фіксованого зв’язку Укртелеком обмежив пропуск частини трафіку lifecell. Це відповідь на аналогічні дії мобільного оператора. Укртелеком вимушено обмежив пропуск деяких видів трафіку з мережі lifecell на прямому інтерконекті через комерційний конфлікт з оператором. Йдеться про ті види трафіку, за якими між компаніями не укладено договір.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
«Ігноруючи визначені державою розрахункові ставки за послуги термінації міжнародного трафіку, lifecell з початку року блокує пропуск міжнародного трафіку з мережі Укртелекому. У зв’язку з цим Укртелеком змушений був вдатися до аналогічних дій і обмежити пропуск деяких видів трафіку (за якими не укладено договір між компаніями) з мережі lifecell на прямому інтерконекті», – йдеться в повідомленні оператора.
У компанії заявили, що з початку 2020 року lifecell трактує відсутність договору про взаємоз’єднання мереж з Укртелекомом як підстава для блокування певних видів трафіку та несплати за фактично надані послуги. В Укртелекомі додали, що зі свого боку трафік не обмежували.
Також в компанії Ахметова підкреслили, що за дев’ять місяців поточного року ні держрегулятор, ні Антимонопольний комітет України, ні рішення господарських судів не змогли вирішити комерційний конфлікт між операторами телекомунікацій і забезпечити пропуск всіх видів трафіку.
При цьому в компанії відзначили, що абоненти lifecell матимуть технічну можливість дозвону альтернативними маршрутами через мережі інших операторів, в разі, якщо lifecell забезпечує виконання законодавства України в частині наявності резервних маршрутів.
В Укртелекомі додали, що lifecell ігнорує наявну заборгованість перед компанією за вже пропущений трафік і не оплачує фактично надані послуги. Також в компанії додали, що позиція lifecell деструктивна для галузі і може негативно вплинути на цілісність мереж загального користування та можливість забезпечення зв’язку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас