Вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи

Світ
1867
Британські вчені створили коктейль з ферментів мікроорганізмів, який здатний прискорити розкладання пластику. У майбутньому цей спосіб може стати основним у переробці пластикових відходів. Про це повідомляє наукове видання Science alert.
Мікроорганізми Ideonella sakaiensis виявили ще в 2016 році. На заводі з переробки пластикових відходів в Японії з’ясували, що ці мікроорганізми виділяють спеціальні ферменти. Вони, в свою чергу, сприяють розкладанню пластику.
Відтоді група вчених з Портсмутського університету в Англії намагалася удосконалити ці ферменти. Дослідники працювали з одним з найпотужніших синхрофазотронів у Великобританії. Фермент вони розклали на складові частини за допомогою рентгенівського випромінювання. У підсумку знайшли сполуку, що здатна прискорити темпи розкладання пластику в три рази.
“Ми були дуже задоволені виконаною роботою, коли дізналися, що наш винайдений фермент набагато швидше знищує пластик, ніж його природний аналог”, – поділився враженнями від відкриття структурний біолог Джон Макгіхен.
Вчені впевнені, що винайдений фермент можна вдосконалити і далі. У майбутньому він повинен стати потужною зброєю для знищення пластикових відходів на планеті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас