Volvo почала виробництво свого першого електрокара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo почала виробництво свого першого електрокара

Технології&Авто
761
Компанія Volvo Cars 1 жовтня 2020 року оголосила про початок серійного виробництва свого першого автомобіля з повністю електричною силовою установкою. Ним став компактний кросовер XC40 Recharge P8.
Цей електрокар було офіційно представлено ще близько року тому. Однак масовий випуск машини почався лише зараз – після закінчення підготовчого періоду, за час якого завод в бельгійському Генті здійснив складання обмеженої кількості дослідних екземплярів.
Кросовер XC40 Recharge P8 оснащений системою електричного повного приводу. Потужність силової установки досягає 408 кінських сил, а на розгін з 0 до 100 км/год потрібно 4,9 с.
Volvo почала виробництво свого першого електрокара
Акумуляторна батарея має захисний каркас, вбудований в центр кузова. Цей блок розташований в підлозі, що знижує центр ваги автомобіля, покращуючи його стійкість до перекидання. Заявлений запас ходу на одній зарядці досягає 418 км, а поповнити запас енергії з 0% до 80% можна приблизно за 40 хвилин.
Volvo почала виробництво свого першого електрокара
Нова інформаційно-розважальна система на базі Android пропонує високий рівень персоналізації, а також вбудовані служби та інструменти Google, такі як Google Assistant, Google Maps і Google Play Store. Автомобіль здатний отримувати по бездротовій мережі великі оновлення програмного забезпечення і операційної системи.
«Попит на XC40 Recharge P8 дуже високий – всі автомобілі, які мають бути побудовані цього року, вже продано, при цьому до замовлення модель залишається відкритою. Перші автомобілі планується поставити клієнтам в Європі наприкінці жовтня», – зазначає Volvo Cars.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас