Rolls-Royce розмістить акції на 2 млрд фунтів серед своїх акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce розмістить акції на 2 млрд фунтів серед своїх акціонерів

Фондовий ринок
198
Британський машинобудівний холдинг Rolls-Royce Holdings Plc планує розмістити акції на суму 2 млрд фунтів стерлінгів ($2,58 млрд) серед чинних акціонерів, щоб підтримати свій баланс на тлі ризиків, створюваних пандемією коронавірусу.
Компанія запропонує акціонерам 6,44 млрд нових акцій за ціною 32 пенси за папір, з істотним дисконтом до їх ринкової вартості, що склала 130 пенсів на закриття ринку в середу. Акціонери Rolls-Royce зможуть придбати по 10 нових паперів на кожні 3 акції, що належать їм, йдеться в пресрелізі компанії.
План розміщення акцій буде розглянуто на загальних зборах акціонерів Rolls-Royce, які мають пройти 27 жовтня.
Компанія також розраховує найближчим часом розмістити облігації не менше ніж на 1 млрд фунтів. Крім того, Rolls-Royce домовилася про виділення їй дворічного кредиту на 1 млрд фунтів і отримала принципову згоду Агентства з експортного кредитування на збільшення суми чинного п’ятирічного кредиту на 1 млрд фунтів.
У компанії відзначають, що всі ці кроки забезпечать їй більш стійку структуру капіталу на той час, поки вона не повернеться до великих грошових надходжень від операцій в 2022 році.
Акції Rolls-Royce подешевшали на 5,7% на торгах в Лондоні в четвер. Їх вартість впала на 82% з початку 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас