У Держекоінспекції заявили про проблеми зі стягненням штрафів з порушників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держекоінспекції заявили про проблеми зі стягненням штрафів з порушників

Особисті фінанси
359
Через нестачу коштів Державна екологічна інспекція України не зможе стягнути з порушників штрафи – а тим часом за 2019 рік було нараховано претензій і позовів на більш ніж на 2 млрд грн. Про це йдеться в заяві ДЕІ.
ДЕІ тільки за 2019 рік розрахувала і пред’явила порушникам природоохоронного законодавства претензій і позовів на суму – 2 млрд 102 млн грн. Однак через брак коштів на сплату судового збору ДЕІ не може стягнути величезну суму позовних вимог”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначив голова ДЕІ Андрій Мальований, через брак фінансування у інспекції немає коштів на сплату судового збору. “Нестача становить 9,1 млн грн”, – додав Мальований.
Він зазначив, що в 2020 році з Державного бюджету на сплату судового збору було виділено тільки 2 млн 511 тис. грн.
“Цього критично мало. Крім того, не відкрию таємницю, якщо скажу, що 95% бюджету ДЕІ – це фонд заробітної плати. За таких умов говорити про ефективні зміни в галузі контролю за охороною навколишнього середовища неможливо”, – підкреслив Мальований.
За його словами, відомство проситиме уряд збільшити видатки на фінансування Державної екологічної інспекції України для ефективної роботи органу державного екологічного контролю.
Нагадаємо, станом на вересень цього року до Державної екологічної інспекції України надійшли повідомлення про розміщення понад 1500 несанкціонованих звалищ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас