Кабмін продовжив програму «теплих» кредитів ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив програму «теплих» кредитів ще на рік

Казна та Політика
423
Кабмін на засіданні 30 вересня прийняв розробене Міненерго рішення щодо продовження у 2021 році програми “теплих” кредитів.
Про це повідомляє пресслужба Міненерго у Facebook.
На наступний рік програма спрямована на надання кредитів для мешканців індивідуальних будинків та передбачає фінансування на суму 150 млн грн.
“За 6 років своєї роботи «теплі» кредити довели свою ефективність. Держава допомагає родинам інвестувати у зазвичай недешеві заходи з енергоефективності, а населення активніше долучається до енергозбереження і в результаті зменшує витрати на комунальні послуги”, – зазначила Ольга Буславець.
Як розширили програму:
  • громадяни отримають можливість залучати «теплі кредити» на придбання електроакумулюючих систем (систем накопичення енергії), обладнання для заряджання електротранспорту та інтелектуальних лічильників електроенергії.
Нагадаємо, як отримати “теплий кредит” фізичній особі:
  • знайти потрібний товар з допустимого переліку і взяти у продавця рахунок-фактуру;
  • звернутися з рахунком в Ощадбанк і подати заявку на оформлення «теплого кредиту». Банк перевірить благонадійність позичальника і постачальника, а також товар на відповідність вимогам державної програми;
  • якщо кредит схвалено, то оплатити перші 10% суми, після чого банк перерахує гроші продавцю;
  • продавець доставляє (встановлює) товар та підписує з клієнтом акт прийому-передачі;
  • піти з актом в банк, який зніме копії і відправить їх разом із заявкою на компенсацію в держагентство з питань енергоефективності;
  • агентство розрахує розмір компенсації і через пару місяців перерахує гроші банку. Банк перекаже гроші на рахунок клієнта, і так тіло кредиту зменшиться на суму компенсації.

Довідка Finance.ua:

  • За 6 років роботи програми близько 850 тис. родин стали учасниками «теплих кредитів», інвестували в енергоефективні заходи майже 9 млрд грн. При цьому отримано відшкодування з державного бюджету на суму 3,2 млрд грн.
  • За оцінками експертів, енергоощадні заходи дають змогу економити 20-40% на комунальних платіжках.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас