На яких банкнотах живе найбільше бактерій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На яких банкнотах живе найбільше бактерій

Світ
3929
Гроші входять до списку найбрудніших речей у світі. На їх поверхні накопичується сотні різновидів бактерій і мікробів, тому мити руки після використання “готівки” потрібно обов’язково. Вчені з’ясували, які саме бактерії живуть на банкнотах і наскільки вони небезпечні.
Про це передає видання HuffPost.
Експерти в ході дослідження ідентифікували близько трьох тисяч видів бактерій на доларових купюрах, зокрема мікроорганізми, здатні викликати харчові отруєння, пневмонію і стафілококову інфекцію. Однак вчені запевняють, що не всі мікроби є патогеном і у людей є імунітет проти інфекцій.
Мікробіолог Філіп Тієрно пояснює, що для того щоб викликати інфекцію, потрібно “проковтнути” велику кількість бактерій, які послаблять мікрофлору і запустять запальний процес. Тому ризик заразитися чимось через “готівку” невисокий.
Відомо, що на купюрах живе набагато більше мікробів, ніж на монетах, тому що мідь, срібло та інші метали можуть мати протимікробні властивості.
Вчені заявили, що найбільшу кількість бактерій зафіксовано на “старших” грошах, а також на банкнотах меншої вартості, тому що ними люди користуються найчастіше.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас