Міжбанк: закінчення ІІІ кварталу дасть про себе знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: закінчення ІІІ кварталу дасть про себе знати

Валюта
1270
У зв’язку із закінченням місяця і третього кварталу – ця середа пройде на валютному ринку дуже активно і з чітким поділом сесії на два етапи.
До 14 години основна маса клієнтів постарається закрити всі свої угоди на звітну дату, а після цього на ринку вже залишаться в основному тільки банки. Їм треба фіксувати фінансовий результат торгівлі валютою, а також виходити на місячний баланс з дотриманням нормативів Нацбанку на звітну дату. Це зачіпає валютну позицію фінустанов і багато з них будуть виходити на торги з купівлею/продажем валюти для виконання вимог НБУ.
Саме необхідність швидкого закриття всіх своїх операцій на перше число і буде головним мотиватором для всіх учасників ринку 30 вересня. За нашими прогнозами обсяги торгів у межах до $190 млн при здійсненні до 470-540 угод.
Тренд і загальна поведінка міжбанку повністю залежатимуть від курсових завдань великих гравців і дій Нацбанку. Перші два дні цього тижня не продемонстрували особливої ​​активності клієнтів і, враховуючи фактор кінця місяця, більшість великих компаній будуть дуже активні на торгах саме сьогодні.
Завершення податкових розрахунків також підштовхне ту частину клієнтів, хто ще не розрахувався з державою – до продажу валюти, що зіграє на користь гривні. Проти неї буде працювати досить істотна скупка валюти нерезидентами і “дочками” іноземних банківських груп для репатріації дивідендів. Саме вчорашні виходи в середині дня Сітібанк з купівлею долара спровокували зростання курсу до кінця сесії вівторка і сьогодні ситуація буде також багато в чому залежати саме від подібних покупок нерезидентів.
З урахуванням погашень попередніх випусків облігацій результати аукціону Мінфіну з продажу ОВДП 29 вересня виявилися досить скромними і тому 2 млрд гривень, які сьогодні покупці повинні перерахувати в бюджет, не особливо позначаться як на ресурсному, так і на валютному ринках.
Фінансисти продовжать активно заробляти на євро, позаяк валютні ралі по парі євро/долар лише посилюються, що дозволяє їм заробляти як на міжнародних ринках, так і на курсі євро відносно гривні. Курс продажу євровалюти вже впевнено подолав бар’єр в 33 гривні і це очевидно ще не межа.
Готівковий ринок в середу буде повністю орієнтуватися на поведінку міжбанку. Основна частина обмінників віддасть перевагу працювати зі спредом по долару в межах 15-20 копійок і по євро – в межах до 25-30 копійок.
Курси міжбанку за прогнозом на 30 вересня будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 32,99 – 33,45 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,32 / 28,34
євро – 33, 19 / 33,22
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас