Міжбанк: буде два головні порушники спокою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: буде два головні порушники спокою

Валюта
1426
Цього вівторка основними мотиваторами для всіх клієнтів валютного ринку будуть два фактори:
1. Наближення кінця місяця і розрахунки з бюджетом. У компаній залишилося практично всього два дні до звітної дати і особливо відкладати свої ще не завершені господарські операції по завершенню місяця і третього кварталу, а також розрахунки з державою по податках і зборах їм вже нікуди. Це простимулює збільшення активності на валютному ринку як з боку експортерів, так і імпортерів. За нашими розрахунками 29 вересня обсяги торгів будуть перебувати в межах до $145-190 млн при здійсненні до 440-600 угод;
2. Поведінка Нацбанку, Укргазбанку і нерезидентів. Оперативний вихід НБУ з продажем долара вчора вранці з зазначенням бажаного для Нацбанку рівня котирувань 28,33 гривень, а потім активне заливання валюти на торгах Укргазбанком – швидко збив всі намагання продавців і спекулянтів укотре підняти курс. При цьому регулятору навіть не довелося реально продавати валюту, багато в чому за нього це зробив держбанк. Тандем НБУ-Укргазбанк і в цілому ця тактика поки ефективна і ми очікуємо продовження її використання і сьогодні в тому випадку, якщо виникнуть чергові спроби зіграти “на підвищення”.
До головних потенційних порушників спокою сьогодні можна віднести як банки – спекулянти, так і нерезидентів і “дочок” іноземних банків. Попит на валюту з їхнього боку зараз зріс, що дозволяє продавцям активно намагатися розігріти курс. З огляду на те, що отримані відшкодування ПДВ експортерами ще не витрачені – певний брак пропозиції валюти ще буде присутній на міжбанку в найближчі дні і це працює проти гривні.
Додатковим фактором, який вплине на ресурсний і опосередковано валютний ринок – буде сьогоднішній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Після консультацій з первинними дилерами чиновники скасували розміщення облігацій на 1330 днів і залишили до продажу тільки папери на 210, 364 і 672 дні.
Ми очікуємо, що основними покупцями облігацій у вівторок стануть держбанки і ключовим питанням для них залишиться прибутковість по запропонованих облігаціях. Зараз мінфінівці йдуть на поступові невеликі поступки в частині прибутковості по облігаціях і ринок сподівається на продовження цього процесу. Тим більше, що значні погашення облігацій кінця вересня, а також зростання соціальних виплат – тільки збільшують необхідність у держави в нових позикових коштах.
На готівковому ринку основна частина обмінників продовжить працювати зі спредом по долару в межах 15-25 копійок, але дещо скоротять спред по євро – до 20-30 копійок. Як і вчора – при значних коливаннях євровалюти на зовнішніх ринках наші фінансисти будуть і сьогодні часто міняти свої цінники протягом дня.
Курси міжбанку за прогнозом на 29 вересня будуть у межах: долар – коридор 28,20 – 28,40 гривень, євро – коридор 32,79 – 33,20 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,27 / 28,29
євро – 32,97 / 33,00
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас