Tesla пропонує за 2 тисячі доларів прошивку, яка прискорює Model Y — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla пропонує за 2 тисячі доларів прошивку, яка прискорює Model Y

Технології&Авто
828
Tesla запустила опцію Acceleration Boost для Tesla Model Y Dual Motor AWD, яка скорочує час розгону до 100 км/год з 4,8 до 4,3 с. Її вартість – 2 тис. дол.
Про це з посиланням на Electrek повідомляє ITC.
Кілька років тому Tesla почала програмним шляхом обмежувати деякі можливості своїх авто (зниження ємності акумулятора з 75 кВт·год до 60 кВт·год, обмеження потужності двигуна тощо), пропонуючи власникам їх розблокування під виглядом розширених можливостей за додаткову плату.
З минулого року Tesla почала пропонувати розблокування нових можливостей безпосередньо через Мобільний додаток — так Acceleration Boost за $2 тис. в грудні минулого року отримали власники Model 3 Dual Motor.
Тепер аналогічна опція стала доступна і для власників Tesla Model Y версії Dual Motor AWD. Відповідне повідомлення про доступність налаштування з’явилося в розділі оновлень фірмового додатка Tesla.
Tesla стверджує, що оновлення поліпшить час розгону Model Y Dual Motor AWD з 0 до 100 км/год з 4,8 до 4,3 секунди. Для оновлення потрібне встановлення версії прошивки 2020.36.
Повідомляється, що насправді цей прихований розгінний потенціал був присутній з самого початку, але Tesla програмним шляхом сповільнила Model Y Dual Motor AWD, щоб виділити варіант Performance, здатний розганятися до “сотні” за 3,5 с.
Версія Performance на $10 тис. дорожча, але вона також має більш високу максимальну швидкість, колеса більшого діаметру, занижену підвіску і посилені гальма.
Опція Acceleration Boost для Tesla Model Y Dual Motor AWD – компроміс, що дозволяє краще використовувати переваги потужної трансмісії автомобіля без всіх інших оновлень, які поставляються з версією Performance.
До теперішнього моменту дехто намагався зняти обмеження шляхом злому захисту Tesla – хакери постійно шукають нові лазівки (і знаходять), а Tesla їх закриває.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас