У Сінгапурі вводять національну систему розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі вводять національну систему розпізнавання облич

Технології&Авто
707
На території міста-держави Сінгапур на урядовому рівні проходить впровадження нового способу посвідчення особи.
Отримати доступ до держпослуг і банківських рахунків жителі міста зможуть після проходження швидкої ідентифікації за обличчям. Це перший випадок в світі, коли подібна технологія впроваджується на національному рівні.
Зараз на території багатьох країн передбачена перевірка обличчя як один із способів ідентифікації особи. Але Сінгапур стане першим містом, де така технологія буде використовуватися в національному масштабі. Зараз на території Сінгапуру розпізнавання за обличчям використовується в відділеннях податкової служби для подачі звітностей і банку DBS для відкриття рахунку.
Засновник компанії iProov, що пропонує технології ідентифікації за допомогою сканування обличчя, зазначив, що головне завдання розробників подібних систем полягає в точних алгоритмах розпізнавання. Система повинна напевно визначити, що під час процедури аутентифікації перед об’єктивом знаходиться жива людина, а не її фотографія або відеоролик з Deepfake-обробкою.
«Вперше хмарна перевірка обличчя використовуватиметься в якості фундаментального способу захисту особи і буде виведена на рівень національної схеми цифрової ідентифікації», – повідомив генеральний директор iProov.
Надалі влада Сінгапуру планує впровадити таку верифікацію повсюдно, відкривши нові можливості бізнесу будь-якого рівня, зацікавленому в популяризації технології.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас