Держборг Франції зріс до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Франції зріс до рекордного рівня

Світ
646
Державна заборгованість Франції зросла станом на кінець червня до безпрецедентно високого рівня в 114,1% від ВВП.
Про це повідомив у п’ятницю Національний інститут статистики і економічних досліджень (Insee).
У повідомленні уточнюється, що в грошовому вираженні заборгованість становить тепер €2 трлн 638,3 млрд. Зростання досягло в порівнянні з ситуацією на кінець березня цього року 12,7 процентних пункту, тобто дорівнює €113,4 млрд євро. Це найбільше збільшення державної заборгованості Франції за весь період ведення статистики інститутом, тобто з 1995 року.
Організація особливо відзначає, що “частина” такого різкого зростання державної заборгованості викликана “різким збільшенням видатків ряду відомств”. Ці кошти, зокрема, прямували “на фінансування необхідних заходів, що вживаються в умовах санітарної кризи”, спричиненої коронавірусом. Витрати казни були пов’язані з фінансуванням великої програми виплат допомоги з технічного безробіття.
Одночасно з цим держава була змушена перенести на більш пізні терміни соціальні виплати з боку компаній і підприємств. При цьому знизилися і податкові надходження в казну. В результаті фінансова заборгованість структур соціального страхування зросла в цей період на €84,9 млрд.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас