Середня зарплата в Україні в 2021 році збільшиться на 15% - прогноз НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня зарплата в Україні в 2021 році збільшиться на 15% - прогноз НБУ

Особисті фінанси
1998
Національний банк України очікує в 2021 році зростання середньої заробітної плати на 15% при підвищенні мінімальної на 30%.
Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”
“Ефект перенесення очікуємо більш спокійний, оскільки економіка все ще буде слабкою і тільки почне відновлюватися після кризи. За нашими оцінками, при 30%-ому зростанні мінімальної зарплати середня зросте наступного року десь на 15%”, – сказав він.
Сологуб зазначив, що, за його оцінками, підвищення “мінімалки” не матиме великого впливу на курс, тоді як на інфляцію матиме “невелике, але не таке значне”.
“Чисто механічно, з точки зору облікової ставки, це повинно вгору підтягувати її траєкторію, якщо інфляція виходить вищою за мету, але на економіку в цілому багато факторів впливає”, – додав заступник голови НБУ.
Він додав, що підвищення мінімальної зарплати буде враховуватися в Жовтневому прогнозі Нацбанку.

Довідка Finance.ua:

  • 29 серпня ввечері Президент України Володимир Зеленський підписав закон про підвищення з 1 вересня 2020 року мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн.
  • В Офісі президента зазначали, що підвищення мінімальної зарплати з вересня 2020 року є першим етапом, другим стане підвищення з 2021 року до 6 тис. грн. Крім того, протягом 2021 року планується подальше збільшення до 6,5 тис. грн.
  • Раніше Сологуб повідомляв, що Нацбанк у своєму останньому базовому макропрогнозі (який передбачає падіння ВВП в 2020 році на 6% і поступове зростання інфляції до 4,7% на кінець року) не змінював попередні очікування щодо зростання мінімальної зарплати, оскільки не бачив плани щодо підвищення показника “на папері”.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, то наші колеги з порталу “Мінфін” аналізують пропозиції за кредитами в Україні. За допомогою їхнього сервісу можна обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Кредит онлайн на картку – найкращі пропозиції

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас