Міжбанк: перша половина сесії буде більш активною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: перша половина сесії буде більш активною

Валюта
418
Останній день робочого тижня традиційно знизить активність на міжбанку як клієнтів, так і самих банків. За розрахунками 25 вересня статистика міжбанку не перевищить $160-180 млн при здійсненні до 410-460 угод.
Фактори, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні:
1) зниження пропозиції валюти від експортерів. Казначейство почало виплати в рамках відшкодування ПДВ; вчора вже надійшли 967,7 млн гривень. Тому сьогодні обсяг продажу валютної виручки може скоротитися; хтось вже отримав необхідну для проведення господарських операцій гривню, а інші – ті, кому ще не виплатили – будуть чекати до останнього і не продавати, опосередковано сприяючи зростанню курсу долара на міжбанку;
2) продовження інтервенцій Національного банку. Вчора регулятор вчергове продавав валюту по 28,26 гривень, тим самим показуючи, що він не зацікавлений в сильному і швидкому ослабленні національної валюти. Тому сьогодні в умовах зниження пропозиції валюти покупці будуть чекати на нього з самого ранку. Якщо Нацбанк зволікатиме з продажем, це теж може зіграти на підвищення;
3) кінець тижня. Частина покупців вже купила необхідну суму валюти вчора, частина – вирішить перенести купівлю на понеділок, щоб заробити на гривні за допомогою коротких банківських депозитів. Решта – чекатимуть на чергову інтервенцію Нацбанку, сподіваючись на зниження котирувань слідом за нею. Тому загальна активність клієнтів сьогодні буде нижчою, ніж у попередні дні.
Перша половина торгової сесії п’ятниці очікується більш активною, після обіду – майже повне затишшя на ринку з присутністю на торгах в основному невеликих запізнілих клієнтів і спекулянтів.
Зупинка падіння євро на міжнародному ринку може сьогодні підштовхнути тих, хто потребує євровалюти для проведення розрахунків за контрактами, до активних купівель і спровокувати зростання попиту на міжбанку саме на євро. У цьому випадку до купівель не забудуть підключитися спекулянти, щоб зіграти на стрибках євро до гривні.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінок встановлять в межах 10-15 копійок, по євро – до 25 – 30 копійок. Очікується зростання попиту на готівковий євро, тому більшість власників обмінок будуть працювати по ньому у форматі «з обороту» із середнім рівнем спреду. Можливі перебої з наявністю євровалюти.
Курси міжбанку, за прогнозом на 25 вересня, будуть в межах: долар – коридор 28,15 – 28,35 гривень, євро – коридор 32,85 -33,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,26 / 28,28
Євро – 32,89 / 32,91
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас