Volkswagen продає Bugatti - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen продає Bugatti - WSJ

Фондовий ринок
1166
Німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW) веде переговори про можливий продаж бренду люксових спортивних автомобілів Bugatti хорватській Rimac Automobili.
Як пише The Wall Street Journal, переговори перебувають на початковому етапі і поки немає впевненості, що вони в підсумку приведуть до угоди.
Водночас джерела видання зазначають, що Volkswagen, схоже, хоче позбутися бренду і з великою повагою ставиться до компанії Rimac і її засновника Мате Рімаца.
Заснована в 2009 році Rimac спеціалізується на розробці і виробництві високотехнологічних компонентів для електромобілів і гібридів, які вона поставляє іншим автовиробникам. Серед клієнтів Rimac значаться Porsche, що входить до групи Volkswagen, якому належить 15,5% Rimac, а також Aston Martin, Pininfarina і Koenigsegg.
Переговори про продаж Rimac бренду Bugatti свідчать про те, що Volkswagen відновила проведення оцінки свого портфеля, яке почалося в зв’язку з “дизельним скандалом” і може призвести до подальшої передачі активів у міру того, як компанія адаптується до технологічних перетворень, які зачіпають автомобільний сектор у всьому світі, зазначає WSJ.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас