Засновник Duty Free роздав $8 млрд на благодійність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Duty Free роздав $8 млрд на благодійність

Особисті фінанси
860
Американський бізнесмен і філантроп Чарльз Фіні офіційно став банкрутом.
Про це повідомляє Forbes.
За інформацією видання, Фіні, який разом з Робертом Міллером в 1960 році заснував компанію Duty Free Shoppers, витратив майже всі свої гроші на благодійність.
За його словами, краще фінансувати благодійні проекти за життя, контролювати витрати і бачити результати своїми очима.
Зазначається, що за своє життя 89-річний Фіні накопичив багатомільярдні статки, ведучи скромне існування. За останні 40 років через свій фонд Atlantic Philanthropies він пожертвував понад $8 млрд благодійним організаціям і університетам по всьому світу. І робив це анонімно, за що його назвали “Джеймсом Бондом філантропії”.
“Ми багато чому навчилися. Озираючись назад, я розумію, що можна було зробити деякі речі по-іншому, але я все одно дуже задоволений. Я радий тому, що зміг досягти цієї мети за життя. Я дякую всім, хто приєднався до нашої ініціативи”, – прокоментував бізнесмен.
Повідомляється, що в 2012 році Фіні оцінював свої статки в близько $2 млн, які відклав на пенсію для себе і дружини. Іншими словами, за кілька десятиліть він пожертвував на благодійність суму, яка на 375 000% перевищує його поточний капітал. 14 вересня 2020 року Фіні підписав документи про закриття компанії Atlantic Philanthropies.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас