Міжбанк: продавці можуть почати "грати у війну нервів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: продавці можуть почати "грати у війну нервів"

Валюта
752
Торги 24 вересня на міжбанківському валютному ринку пройдуть з підвищеною активністю. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до $ 250-270 млн при здійсненні до 510-550 угод.
Міжбанк сьогодні буде повністю залежним від дій великих гравців, а протистояння їхніх курсових інтересів і виходи на торги з основними обсягами операцій будуть формувати тренд протягом сесії.
Характер сьогоднішніх торгів визначатимуть такі фактори:
1) Зростання кількості проведених операцій через наближення закінчення тижня. Компанії будуть намагатися вже в четвер закрити свої основні валютні та гривневі проплати контрагентам і по можливості не залишати ці операції на п’ятницю.
2) Старт чергового періоду виплат компенсації ПДВ. Найближчими днями держава має розрахуватися з експортерами. Тому частина компаній постарається дотягнути до виплат без продажів всіх обсягів валютної виручки, економлячи валюту і акуратно витрачаючи гривню, отриману від відшкодувань. Це зменшує пропозицію валюти на міжбанку і традиційно працює проти гривні.
Продавці можуть почати “грати у війну нервів” і вичікувати моменти, коли котирування піднімуться до максимального рівня, щоб продати валюту якомога дорожче.
3) Поведінка Нацбанку: чи продовжить регулятор практику проведення стримувальних валютних інтервенцій. Якщо так, то ключовим питанням буде: на якому рівні він вийде з продажем і скільки продасть. У разі, якщо Нацбанк не поспішатиме з виходом на ринок, ми можемо побачити продовження зростання долара. Олії у вогонь в цьому випадку обов’язково піділлють спекулянти, які не втратять шансу «зіграти на підвищення».
4) Продовження падіння євро на міжнародному ринку також позначиться на структурі сьогоднішніх операцій на міжбанку. Експортери, у яких є валютні рахунки в євро, будуть більш охоче розлучатися з цією валютою, тому кількість операцій в євро сьогодні зросте. Ті ж, кому євро потрібен для оплати контрактів в країнах єврозони, будуть вичікувати хороших цін і активно купувати його.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінок встановлять в межах 10-15 копійок, по євро – розтягнутий до 25 – 35 копійок. Очікується зростання пропозиції готівкового євро від населення, тому обмінки будуть занижувати ціну купівлі і намагатися оперативно продавати куплений євро.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 24 вересня, будуть в межах: долар – коридор 28,10 – 28,35 гривень, євро – коридор 32,75 -33,15 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,22 / 28,24
Євро – 32,97 / 33,00
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас