Коболєв пояснив, чому "Нафтогаз" отримав 11 мільярдів збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв пояснив, чому "Нафтогаз" отримав 11 мільярдів збитків

Фондовий ринок
1016
Голова НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв заявив, що збитки компанії пояснюються зниженням попиту та цін на енергоресурси, що вплинуло на всі сегменти НАК.
Про це він повідомив на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Ми цього (збитку. – Ред.) очікували і готувались до кризової ситуації. Нафтогаз має виважений план дій і достатній запас міцності для проходження кризового періоду. Ми скоротили наші капітальні інвестиції на 50%”, – пише очільник компанії.
Коболєв зазначає, що найбільші нафтогазові компанії світу фіксують збитки на тлі обвалу цін, які в Європі (NCG) вже впали з початку року на 58% до історичних мінімумів.
Також, за словами очільника НАК, фінансовий стан Нафтогазу значно покращиться, якщо ситуацію з боргами облгазів, газзбутів та ТКЕ врегулюють чесно, “без передвиборчого популізму” і на користь державної компанії. Наразі борг цих підприємств складає близько 100 млрд грн.
Нагадаємо, у першому півріччі 2020 року консолідований чистий збиток групи Нафтогаз склав 11,5 млрд грн в порівнянні з 17,6 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас