За шахрайство з платіжними картками хочуть позбавляти волі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За шахрайство з платіжними картками хочуть позбавляти волі

Фінтех і Картки
1412
Національний банк пропонує позбавляти волі на 1 рік і більше за шахрайство з пластиковими картками. Регулятор вже працює над відповідним проєктом змін до Кримінального кодексу.
Директор Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов говорить в інтерв’ю Мінфіну, що зараз картковим шахраям загрожують тільки штрафи.
“У НБУ майже закінчили підготовку нового закону, який стосуватиметься платіжних послуг і платіжних сервісів, а також карткових операцій. Є надія, що остаточний текст документа до кінця вересня з’явиться у фінансовому Комітеті Верховної Ради. У Нацбанку немає права законодавчої ініціативи, тому вносити його будуть через кілька депутатів”, – повідомив Олександр Карпов.

Довідка Finance.ua:

  • Після введення карантину в Україні в Національному банку зафіксували зростання кількості випадків шахрайства з банківськими картками: зловмисники отримують банківські дані українців під приводом «виплати державної допомоги».
  • Нацбанк рекомендує, що робити в такому випадку: не відповідати на такі повідомлення; не дзвонити за вказаними номерами; не переходити за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях; не розголошувати і не пересилати нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті картки).

Найкращі картки для валютообміну

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас