Банкіри спрогнозували курс гривні до долара на найближчі тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри спрогнозували курс гривні до долара на найближчі тижні

Валюта
2951
Банкіри прогнозують поступову девальвацію гривні в найближчі тижні. Водночас зростання курсу долара може припинитися через період сплати податків.
Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.
Зокрема, директор департаменту казначейства Ідея Банку Ярослав Кабін зазначив, що Нацбанк хоч і виходить регулярно на ринок з продажем валюти, тим не менше з кожним днем курс продажу все вище і вище.
“Тому в найближчі пару тижнів ми очікуємо курс 28,50 гривень/долар, а до кінця місяця – 28,20-28,40 гривень/долар”, – додав Кабін.
Начальник департаменту персональних банківських послуг UKRSIBBANK BNP Paribas Group Ігор Левченко також вважає, що як мінімум до кінця місяця курс буде перебувати в коридорі 28,4-28,8 гривень/долар.
Водночас старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович вважає, що цього тижня курс гривні може стабілізуватися за рахунок активного продажу валюти для сплати податків.
“Розпочався (у понеділок, 21 вересня. – Ред.) період сплати щомісячних податків, і експортери можуть збільшити продаж валюти для сплати податків, не чекаючи відшкодування ПДВ”, – вважає експерт.
І хоча через податковий фактор баланс на валютному ринку має покращитися, продаж ОВДП нерезидентами не буде сприяти зменшенню попиту на долари. Через що не варто розраховувати на зміцнення курсу української валюти, додав аналітик ICU.
Зазначимо, банкіри вважають, що ключовим рушійним фактором курсу долара є бажання Міністерства фінансів зменшити дефіцит держбюджету на поточний рік. При цьому експерти впевнені, що Кабмін і НБУ взяли курс на девальвацію національної валюти.

Довідка Finance.ua:

  • На 2021 рік український бізнес закладає курс гривні до долара на рівні 29 грн/долар.
  • Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оновило прогноз курсу гривні до долара на 2020-2023 роки. Очікується поступова девальвація.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас