«Яндекс» вирішив купити Тінькофф-банк за $5,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Яндекс» вирішив купити Тінькофф-банк за $5,5 млрд

Фондовий ринок
738
Твердого рішення щодо угоди і точних умов продажу ще немає. “Яндекс” запропонував акціонерам материнської компанії викупити 100% акцій банку, після чого сторони дійшли до попередньої згоди щодо угоди. Її підсумкові умови будуть залежати від результатів комплексної перевірки, дозволів регуляторів та інших умов.
Про це повідомляють РосЗМІ.
У разі схвалення угоди частину суми оплатять коштами, іншу частину – акціями. Остаточне рішення щодо угоди ухвалить рада акціонерів “Яндекса”.
IT-гігант заплатить по $27,64 за кожну акцію. Це на 8% вище від вартості цінних паперів банку на момент закриття торгів 21 вересня.
Кіпрська TCS Group – єдиний акціонер Тінькофф-Банку. У холдингу також числяться “Тінькофф Страхування” та інші активи.
У червні 2019 року в рамках Петербурзького економічного форуму Тиньков вже натякав на можливість об’єднання з «Яндексом». Тоді він в бесіді із засновником IT-компанії Аркадієм Воложем заявив: “Я вважаю, що якщо ми об’єднаємося з “Яндексом” в широкому сенсі, то капіталізація об’єднаної компанії буде більше ніж $20 млрд”.
Причина продажу. Джерела Forbes назвали причиною продажу важку хворобу Олега Тінькова: навесні 2020 року мільярдер зізнався, що йому діагностували гостру форму лейкемії, після чого поїхав лікуватися до Берліна, де переніс трансплантацію кісткового мозку.
Сам Тіньков заявив про намір залишитися з компанією після угоди з «Яндексом». За його словами, він досяг всього, чого хотів на фінансовому ринку, і має намір зайнятися чимось “іншим”.

Довідка Finance.ua:

  • Тіньков посідає 47 місце в списку Forbes найбагатших бізнесменів Росії за 2019 рік. Його статки оцінювалися в $2,2 млрд.
  • Тінькофф-банк посідає 11 місце за обсягом активів (383,8 млрд рублів). Чистий прибуток Тінькофф-банку за другий квартал 2020 року склав 10,2 млрд рублів (+25% в порівнянні з тим же періодом 2019-го).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас