Міжбанк: на нас чекає динамічна середа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на нас чекає динамічна середа

Валюта
746
Сьогодні очікуються досить динамічні торги на міжбанківському валютному ринку з поступовим зростанням обсягів операцій.
Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до $ 260-290 млн при здійсненні до 520 – 560 угод.
Основними факторами, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні, будуть:
1) Розрахунки з аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП, який відбувся вчора 22 вересня, та купонні виплати за раніше розміщеними цінними паперами. Результати вчорашнього аукціону відверто розчарували: чиновники продали облігацій на загальну суму трохи менше ніж 330 млн гривень. Сьогодні день розрахунків за ці папери. Крім того, сьогодні відбудеться виплата купонного доходу за розміщеними раніше ОВДП на суму понад 1,8 млрд гривень. Частина отриманої гривні може бути спрямована на купівлю валюти і здатна вплинути на перебіг торгів.
2) Інтервенції Нацбанку і поведінка спекулянтів.
Нацбанк вже шість днів поспіль проводить стримувальні інтервенції і продає валюту. Вчора він продав на міжбанку $50 млн за курсом 28,25 гривень. Це був найбільший його продаж цього місяця; це призвело до зупинки зростання долара. Сьогодні спекулянти постараються “похитати” ринок: спочатку спробувати зіграти на підвищення курсу, щоб спровокувати ще один вихід Нацбанку з інтервенцією, а потім підключитися до продажів і штовхнути долар вниз, щоб заробити на його падінні.
3) Господарські операції експортерів.
У разі, якщо спекулянти почнуть опускати курс долара, до продажу можуть підключитися і експортери, які потребують гривні для проведення господарських операцій. Затримка з виплатою компенсації ПДВ змушує їх продавати валюту із заначок, що призводить до збільшення її пропозиції і посилення тиску на курс.
Якщо зниження здасться Нацбанку занадто сильним, він може від продажів валюти перейти до її купівлі. У будь-якому випадку регулятор не зацікавлений в сильних коливаннях курсу долара і буде їх всіляко згладжувати.
Різке падіння курсу євро на міжнародному ринку також приверне сьогодні увагу спекулянтів, які спробують на цьому заробити. Стрибки євро до гривні сьогодні забезпечені.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінок встановлять в межах 15-20 копійок, по євро – розтягнуть до 30-40 копійок. Очікується зростання пропозиції готівкового євро від населення, тому обмінки будуть занижувати ціну купівлі.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 23 вересня, будуть в межах: долар – коридор 28,05 – 28,30 гривень, євро – коридор 33,05 -33,45 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,19 / 28,22
Євро – 33,06 / 33,09
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас