У Британії штрафи за порушення карантину підвищили вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії штрафи за порушення карантину підвищили вдвічі

Світ
311
В результаті прискореного поширення коронавірусу уряд Великобританії посилює заходи боротьби з епідемією – незважаючи на те, що до тотального карантину влада поки що вдаватися не планує, у всіх адміністративних частинах країни, включаючи Північну Ірландію, Шотландію і Уельс, було вирішено продовжити до 6 місяців заходи, що обмежують кількість людей в закритих приміщеннях, а також збільшити штрафи за порушення введених правил.
Про рішення під час виступу у вівторок в парламенті заявив прем’єр-міністр країни Борис Джонсон, який також зазначив, що за останній місяць кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19 зросла в чотири рази, а кількість госпіталізацій в останні два тижні – вдвічі.
Щоб не допустити ще більшого зростання захворюваності в жовтні, уряд вирішив збільшити мінімальний розмір штрафу з £100 (майже 3,6 тис. грн) до £200 (майже 7,2 тис. грн) за перше зафіксоване порушення: відсутність маски, що закриває рот і ніс, і проведення зборів у більш ніж 6 осіб у замкнутому просторі. При виявленні повторних порушень сума штрафу буде зростати.
Згідно зі змінами, обмеження на максимальну кількість людей в закритих приміщеннях буде поширюватися і на спортивні змагання, такі як міні-футбол. Крім того, раніше заплановане повернення вболівальників на стадіони 1 жовтня також буде відкладено.
Водночас правило не відноситься до весіль, які дозволено проводити з 15 гостями, і похоронів, де максимально допустима кількість присутніх не повинна перевищувати 30 осіб.
Зміни також торкнулися правила носіння масок, які тепер необхідно надягати пасажирам і водіям таксі, співробітникам магазинів, а також персоналу і гостям готелів. З 24 вересня пабам, ресторанам і барам в Британії буде заборонено обслуговувати клієнтів за барними стійками і працювати пізніше ніж 22:00. Сума штрафу за порушення цих правил становить £10 тис. (близько 359 тис. грн).
Обмеження можуть зняти до закінчення піврічного терміну, однак у разі погіршення епідеміологічної ситуації влада, навпаки, може їх посилити. Як додав Борис Джонсон, уряд надасть поліції і місцевій владі в Англії додаткове фінансування для забезпечення дотримання правил і можливість використання військової підтримки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас