Стартувала програма підтримки зайнятості в ЄС обсягом в €100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартувала програма підтримки зайнятості в ЄС обсягом в €100 млрд

Світ
440
Держави-члени Євросоюзу надали двосторонні гарантії для запуску фінансового інструменту SURE, покликаного забезпечити до € 100 млрд для захисту робочих місць і працівників в умовах пандемії.
Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.
“Добровільне зобов’язання щодо гарантій є важливим висловленням солідарності в умовах безпрецедентної кризи. Ці гарантії необхідні для розширення обсягу позик, які можна надавати державам-членам, одночасно забезпечуючи головний кредитний рейтинг Союзу і міцну позицію на міжнародних ринках капіталу”, – сказано в заяві.
ЄК представила Раді ЄС пропозиції щодо рішення про надання фінансової підтримки в розмірі 87,3 млрд євро 16 державам-членам за інструментом SURE. Як тільки Рада прийме ці пропозиції, фінансова підтримка буде надаватися у формі позик, наданих ЄС державам-членам на вигідних умовах.
“Ці позики допоможуть державам-членам у вирішенні раптового збільшення державних витрат для збереження зайнятості в умовах пандемічної кризи. Зокрема, вони допоможуть покрити витрати, безпосередньо пов’язані з фінансуванням національних схем скороченого робочого часу, та інші подібні заходи, які вони ввели у відповідь на пандемію коронавірусу, зокрема для самозайнятих”, – додали в ЄК.
Крім того, позики в рамках SURE будуть підкріплюватися бюджетом ЄС і гарантіями від країн-членів ЄС відповідно до їхньої частки у валовому національному доході ЄС. Загальний обсяг гарантій складе 25 млрд євро.
Згідно з планами, SURE буде діяти до 31 грудня 2022 року, але Рада ЄС може продовжити цей період, якщо того вимагатиме економічна ситуація.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас