Vivacom почала запуск 5G в Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vivacom почала запуск 5G в Болгарії

Світ
280
Компанія Vivacom оголосила, що починає пропонувати своїм клієнтам перші послуги 5G в Болгарії.
Як повідомляє місцеве видання Investor, оператор запустив мережу 5G в центральних міських районах усіх 27 районних центрів. Це стало можливим за рахунок спільної роботи на одній частоті 4G і 5G, пояснили в компанії.
Технологія реалізована за допомогою методу динамічного поділу спектру (DSS), який, за словами Vivacom, застосовується іншими провідними операторами зв’язку, такими як Swisscom, Play, Vodafone, Verizon і AT & T.
Мережа п’ятого покоління забезпечує більш високу швидкість та меншу затримку. Передача даних буде відбуватися з невеликою затримкою, що є важливою умовою для розвитку таких напрямків, як телемедицина, цифрова освіта, ігрова індустрія, автоматизоване виробництво та інші.
Як повідомляє видання, DSS (динамічне спільне використання спектра) докорінно змінює спосіб модернізації бездротових мереж до технологій нового покоління. Наприклад, при переході з 3G на 4G оператори повинні були зберегти значну частину частотного спектра, особливо для клієнтів нової технології, навіть якщо вони незначні.
Програмна технологія DSS дозволяє динамічний розподіл спектра – користувачі 4G і 5G можуть використовувати одну і ту ж частоту відповідно до конкретних потреб користувачів у швидкості та пропускній здатності. Спільне використання спектра дозволяє швидко впровадити технологію 5G всюди, де вже є мережа 4G.
В якості наступного кроку компанія продовжить роботу з розширення покриття і збільшення швидкості 5G, включаючи участь в майбутніх тендерах на новий частотний спектр.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас