Як перевірити надійність забудовника - поради Архітектурно-будівельного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перевірити надійність забудовника - поради Архітектурно-будівельного контролю

Нерухомість
662
На первинному ринку нерухомості варто оцінювати весь комплекс факторів: не лише ціну і локацію, а й повноту документів, репутацію забудовника і історію його попередніх забудов.
Про це розповів керівник одеського Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв.
Ефективним інструментом для допомоги у виборі житла на первинному ринку нерухомості він вважає створену ДАБК онлайн-карту всіх будівельних об’єктів Одеси, яку постійно оновлюють важливою інформацією про наявність дозвільної документації, результатами перевірок та досліджень, а також оцінками стану сусідніх приміщень, коли мова йде про історичний центр міста.
“У забудовників швидше за все є кілька об’єктів, тому я рекомендував би вивчити його історію. Найчастіше той, хто порушив один раз, зробить це і вдруге”, – розповів Авдєєв.
Перед придбанням нерухомості:
  • ретельно ознайомитися з репутацією забудовника,
  • з даними судового реєстру і уважно вивчати перед підписом документи, щоб не стати жертвою подвійного перепродажу квартир,
  • не купувати віртуальні квадратні метри на поверхах без дозвільної документації.
“Ми завжди виступали проти сумнівних інвестицій, тому настійно рекомендуємо звертати увагу саме на наявність актуальної дозвільної документації, а не тієї, яку в перспективі може отримати забудовник. Інформація з доступних сервісів та реєстрів, оцінка репутації забудовника за його попередніми об’єктами, консультація фахівців, онлайн-карта і наші попередження про сумнівні об’єкти будівництва допоможуть зробити обдуманий вибір. Ну і, звісно, завжди можна подати запит на отримання публічної інформації в ДАБК і прийти на місце будівництва об’єкта”, – порадив Авдєєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас