Міжбанк: спрацює ефект закінчення тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спрацює ефект закінчення тижня

Валюта
835
Кінець тижня на валютному ринку буде супроводжуватися зниженою активністю як клієнтів, так і самих банків.
Основними факторами, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні, будуть:
1) господарські операції клієнтів. Відсутність надходжень відшкодування ПДВ буде стимулювати експортерів виходити на міжбанк з продажем частини валютної виручки, оскільки знадобиться гривня для виплат авансів працівникам підприємств. При цьому вони не будуть поспішати і постараються почекати, коли курс на міжбанку підніметься вище;
2) продовження інтервенцій Національного банку. Останні три дні регулятор щодня виходив на ринок з продажем валюти з метою показати, що він не зацікавлений в надмірному ослабленні національної валюти. Якщо сьогодні буде оголошена чергова інтервенція, це може підштовхнути продавців валюти активніше з нею розлучатися;
3) кінець тижня. Деякі покупці ухвалять рішення перенести покупки на понеділок, щоб заробити на гривні за допомогою коротких банківських депозитів. Інші – чекатимуть чергову інтервенцію Нацбанку і можливе зниження котирувань слідом за нею. Тому загальна активність клієнтів сьогодні буде нижча, ніж в попередні дні.
Торгова сесія п’ятниці традиційно пройде в два етапи. Перший – активні операції всіх клієнтів по долару на початку сесії і до обіду, другий – майже повне затишшя на ринку після обіду з присутністю на торгах в основному невеликих запізнілих клієнтів і спекулянтів.
Специфіка п’ятниці не передбачає різких коливань курсу долара. Але нездатність його навіть під тиском інтервенцій Нацбанку повернутися до 28 гривень (не те, що опуститися нижче!) говорить про велику ймовірність продовження зростання в напрямку річних максимальних значень. Тим більше, що плавна девальвація гривні зараз допомагає наповнювати бюджет країни.
Зниженою активністю торгів сьогодні можуть скористатися спекулянти, які не забудуть підіграти великим гравцям. У разі виходу Нацбанку з інтервенцією вони тут же приєднаються до продажу, щоб потім відкупити на зниженні валюту, яка подешевшала. Якщо ж регулятор візьме паузу і не з’явиться на міжбанку, спекулянти можуть спробувати розігнати курс вгору, що сьогодні буде простіше зробити, ніж в інші дні.
На готівковому ринку обмінники будуть орієнтуватися на поведінку міжбанку, крос-курс пари долар/євро на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію з боку населення в своєму регіоні. Спред по долару буде в межах 15-25 копійок і по євро – до 20- 30 копійок.
Курси міжбанку за нашим прогнозом на 18 вересня будуть в межах: долар – коридор 28,05- 28,27 гривень, євро – коридор 33,20-33,60 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,13 / 28,15
євро – 33,21 / 33,23
російський рубль – 0,3735 / 0,3739
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас