Чеська Skoda готова брати участь у добудові енергоблоків ХАЕС - Енергоатом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеська Skoda готова брати участь у добудові енергоблоків ХАЕС - Енергоатом

Фондовий ринок
1353
У чеській компанії Skoda JS a.s. готові брати участь у добудові третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС (ХАЕС).
Про це заявив директор і заступник голови правління компанії Skoda JS a.s. Франтішек Крчек, повідомляє прес-служба НАЕК “Енергоатом”.
За його словами, участь Skoda JS як одного з лідерів європейського енергетичного машинобудування, в добудові енергоблоків № 3 і № 4 ХАЕС була однією з головних тем переговорів з керівництвом Енергоатому, які відбулися в Києві 16 вересня. Гендиректор Skoda JS переконаний: добудова енергоблоків ХАЕС є найбільш економічно вигідним рішенням для України. І фахівці Skoda JS a.s., стверджує директор компанії, готові повернутися до роботи з добудови цих енергоблоків.
«Наші фахівці в 2015 році вже відвідували Хмельницьку атомну електростанцію, і давали висновок по добудові: щодо готовності, техніко-економічного обґрунтування. Деяке обладнання вже було поставлено, в тому числі внутрішнє, тобто певні попередні роботи були виконані, однак потім вони були припинені. Зараз ми готові до них повернутися. Високий рівень поточної співпраці Skoda JS і Енергоатому задовольняє обидві сторони. Компанії повністю виконують взаємні зобов’язання», – сказав Крчек.
Він також нагадав, що ще в 2014 році між Енергоатомом і Skoda JS було підписано меморандум, в якому співпрацю з будівництва в Україні атомних енергоблоків було названо одним з пріоритетів.
«Skoda має успішний досвід виготовлення та постачання обладнання реакторного острова для енергоблоків типу ВВЕР, всю необхідну технічну документацію і висококваліфікованих фахівців», – підкреслив директор чеської компанії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас