Більшість квартир у київських передмістях купуються на виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість квартир у київських передмістях купуються на виплат

Нерухомість
1584
За час карантину частка придбань квартир у передмісті Києва за допомогою механізму на виплат збільшилася до 55%. У порівнянні з 2019 роком частка квартир, придбаних на виплат, збільшилася на 10-12%.
Про це розповіла експерт ринку нерухомості Вікторія Нерода.
Через невизначеність, що виникла у зв’язку з карантином і можливими кризовими явищами в економіці країни, багато покупців, які мають достатньо коштів для придбання квартири за 100-відсоткову вартість, прийняли рішення скористатися програмами на виплат від забудовника», – сказала вона. На сьогоднішній день, за даними експерта, однією з найбільш перспективних програм на виплат є «50 на 50», при якій початковий внесок становить 50% від вартості квартири, решта суми виплачується єдиним платежем на етапі введення об’єкта в експлуатацію.
На сьогоднішній день частка квартир у передмістях Києва, придбаних при 100-процентній оплаті, не перевищує 40-42%. І лише трохи більше 3% квартир купується за допомогою іпотечних кредитів.
Експерт звернула увагу на те, що покупці заміського житла обирають об’єкти з готовністю не менше 50%.
Вікторія Нерода також повідомила, що до кінця липня забудовники, які реалізують в передмісті столиці якісні об’єкти нових форматів, зуміли не тільки стабілізувати, а й істотно підвищити рівень продажів.
З травня по вересень рівень продажів у споруджуваних якісних приміських комплексах зріс на 30-40%. Наразі, каже експерт, понад 50% попиту на приміське житло припадає на об’єкти нових форматів, таких як еко-комплекси, об’єкти формату nature friendly.
В осінній період, при збереженні економічної стабільності і стабільності національної валюти, в об’єктах з високим ступенем готовності (не менше 50%) і тих, що належать до категорії нових форматів, очікується зростання цін до 17%. Вона додала, що в інших сегментах ринку цінова ситуація буде досить стабільна: цінові коливання будуть в межах 5-7% в залежності від стадії будівництва або переходу на новий етап будівельних робіт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас