Під час випробувань авто, що літає, піднялося на 10 метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час випробувань авто, що літає, піднялося на 10 метрів

Технології&Авто
2728
Перший турецький літаючий автомобіль під назвою Cezeri було успішно випробувано в Стамбулі. Про це повідомляє видання The Peninsula з посиланням на виробника, передає comments.ua.
Компанія Baykar повідомила, що під час льотних випробувань прототипу вагою 230 кг, розробленого і виготовленого турецькими інженерами, Cezeri піднявся на висоту 10 метрів. Головний технічний директор Сельчук Байрактар ​​повідомив про появу незабаром досконаліших моделей.
“У майбутньому ми створимо більш досконалі прототипи і будемо виконувати польоти з людиною на борту. Після “розумних” автомобілів революція в автомобільних технологіях буде пов’язана з літаючими автомобілями. Зважаючи на це, ми готуємося до майбутніх перегонів, а не до сьогоднішніх”
Байрактар ​​додав, що Cezeri буде потрібно приблизно 10-15 років, щоб вирушити в дорогу, і 3-4 роки, щоб використовувати його в рекреаційних цілях, наприклад, квадроциклах в сільській місцевості. У вересні минулого року Cezeri був представлений на Teknofest, турецькій виставці технологій та аерокосмічної промисловості в Стамбулі.
Під час випробувань авто, що літає, піднялося на 10 метрів
Автомобіль названо на честь Ісмаїла аль-Джазарі, відомого мусульманського інженера і ерудита XII століття. Компанія Baykar, заснована в 1984 році, виробляє збройні і неозброєні дрони, системи управління, симулятори та системи авіоніки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас