Шмигаль назвав міфом непідйомність дефіциту Бюджету-2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав міфом непідйомність дефіциту Бюджету-2020

Казна та Політика
342
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що непідйомний дефіцит держбюджету 2020 року є міфом. Про це він сказав під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.
“Цього тижня уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт про Державний бюджет на 2021 рік. Це оптимальний бюджет, оптимізований документ, який максимально враховує потреби людей і при цьому є реалістичним до виконання. Наші пріоритети не змінилися, вони чітко відображені в кошторисі. Медицина, освіта, безпека і оборона, соціальний захист людей, будівництво доріг і підтримка бізнесу”, – сказав Денис Шмигаль.
Він зазначив, що в бюджеті закладені безпрецедентні витрати на медицину, а також збільшаться витрати на освіту, соціальний захист населення та інфраструктуру.
“Ще кілька фактів, які потрібно пояснити. Перше – це міф про непідйомний дефіцит. Через пандемію майже кожна країна в світі збільшила дефіцити своїх бюджетів. Це було зроблено для того, щоб не підвищувати податки і збільшити витрати на медицину і підтримати людей і бізнес. На наступний рік ми закладаємо в бюджет 6% дефіциту, що на 1,5% менше, ніж цього року. Міністерство фінансів ретельно прорахувало шляхи залучення фінансування для покриття такого рівня дефіциту. Ми очікуємо збільшення надходжень до Державного бюджету за рахунок поліпшення роботи податкової та митниці та відмов від корупційних схем попередніх років”, – додав Прем’єр-міністр.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 14 вересня 2020 року затвердив проєкт Державного бюджету на 2021 рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас