Міжбанк: три фактори здатні вплинути сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: три фактори здатні вплинути сьогодні

Валюта
824
Ця середа пройде досить динамічно на валютному ринку з поступовим зростанням обсягів операцій. Основними факторами, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні, будуть:
1. Розрахунки по аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП, який відбувся вчора, 15 вересня. Його результати виявилися досить обнадійливими: чиновники продали облігацій на загальну суму 6 млрд гривень, в тому числі гривневих паперів – на 2,9 млрд грн, доларових – на $111,9 млн. Сьогодні день розрахунків за ці папери, і в разі браку гривневого ресурсу банки будуть змушені продавати валюту, що може вплинути на валютний ринок.
2. Інтервенції Нацбанку і поведінка спекулянтів. Вчора Нацбанк виставив на продаж понад 20 млн доларів за курсом 28,11 гривень. Це перший його продаж, починаючи з 23 липня 2020 року; майже два місяці потім регулятор тільки купував валюту. У разі, якщо сьогодні Нацбанк вирішить продовжити стримуючі інтервенції, до нього можуть підключитися спекулянти і спробувати підвищеним обсягом пропозиції валюти зіграти на зниження, щоб заробити на падінні курсу долара.
3. Господарські операції експортерів. У разі, якщо спекулянти разом з Нацбанком почнуть опускати курс долара, до продажів можуть підключитися і експортери, які потребують гривні для проведення господарських операцій. Бачачи, що вигідна ціна йде, вони поспішать продати валюту з заначок, чим ще більше збільшать її пропозицію і посилять тиск на курс.
Не виключено, що якщо зниження буде занадто сильним, ми можемо побачити, як Нацбанк від продажів валюти перейде до її купівлі. У будь-якому випадку регулятор не зацікавлений в сильних коливаннях курсу долара і буде їх всіляко стримувати. Водночас нинішнє ослаблення гривні сприяє зростанню надходжень до державного бюджету митних зборів в іноземній валюті, сума яких перераховується за офіційним курсом НБУ. А значить, Нацбанк не буде перешкоджати плавному зростанню курсу долара.
Зниження курсу євро на міжнародному ринку також приверне сьогодні увагу спекулянтів, які спробують заробити на стрибках євро до гривні.
Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до $250-270 млн при здійсненні до 490-540 угод.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінка пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінників встановлять в межах 15-20 копійок, по євро – до 25-30 копійок.
Курси міжбанку за нашим прогнозом на 16 вересня будуть в межах: долар – коридор 27,95 – 28,20 гривень, євро – коридор 33,10 -33,50 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,09 / 28,11
євро – 33,32 / 33,34
російський рубль – 0,3737 / 0,3741
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас