Безробіття може повернутися до весняних показників: експерт пояснив причини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття може повернутися до весняних показників: експерт пояснив причини

Особисті фінанси
894
Ситуація з безробіттям може повернутися до весняних показників в разі другої хвилі коронавірусу і повернення держави до суворого карантину.
Про це повідомила експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.
“Ми вже не маємо того запасу міцності. І якщо навесні люди могли протриматися, маючи певний фінансовий запас, то зараз люди цього не зможуть. Вони не зуміли сформувати фінансову подушку”, – сказала вона.
Трудова міграція в інші країни в нинішній ситуації також ускладнена, що загострює проблеми на ринку праці в Україні.
“Ми зараз дуже залежні від того, як буде йти карантин (в інших країнах – ред.). Ми маємо, наприклад, другу хвилю коронавірусу в Чехії, а це наш партнер у працевлаштуванні. Ми маємо великі проблеми з Німеччиною щодо вакансій. Тому ті українці, у яких був підробіток у європейських країнах, тепер його не мають”, – сказала вона.
Зарплати. Крім того, експерт відзначила, що ситуація із середньою зарплатою навряд чи буде незабаром істотно поліпшуватися, особливо в сфері послуг.
“Ринок взагалі не дозволить платити високу зарплату. Тепер у нас менше імпульсивних покупок. Тому іноді, коли роботодавець хотів би платити більше, не може зробити цього. Ринок надання послуг звузився, тому об’єктивно заробітна плата може теж бути меншою”, – сказала Пашкіна.
Прогнози. За словами експерта, відсутність чіткої стратегії держави на ринку праці тільки погіршує ситуацію. “Бізнес, мені здається, не бачить, що є якась державна програма хоча б на півроку, яка давала б розуміння людям, на що їм розраховувати в разі зміни ситуації (з поширенням коронавірусу – ред)”, – сказала вона.

Отримати гроші до зарплати швидко 👝

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас