Міжбанк: ринок знову піде на штурм 28 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок знову піде на штурм 28

Валюта
1214
Штурм рівня 28 гривень за долар сьогодні продовжиться з новою силою. Багато чого буде залежати від Нацбанку.
За нашими прогнозами сьогодні обсяги операцій будуть в межах до $170-190 млн при укладанні до 480-530 угод.
Вчорашнє закриття валютних торгів міжбанку залишило невирішеним одне питання: встояв рівень 28 гривень за долар чи ні. Сьогодні учасникам торгів належить це з’ясувати. Національний банк взяв паузу і не поспішає демонструвати свою позицію.
Основними факторами, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні, будуть:
1) господарські операції клієнтів. Експортери вже витратили всю гривню, отриману від держави в період відшкодування ПДВ, і тепер будуть вкрай чуйно стежити за тим, що відбувається на міжбанку. Віддавати валютну виручку задешево вони аочевидь не збираються, тому при продовженні зростання котирувань можуть зайняти вичікувальну позицію, щоб зрозуміти, до якого рівня зросте долар. І тільки якщо зростання загальмується, ми побачимо активізацію продажів валюти.
2) аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Цього разу чиновники будуть пропонувати до продажу гривневі ОВДП на 224 і на 686 днів. Інвестори очікують зростання прибутковості за гривневими цінними паперами, і якщо мінфінівці захочуть забезпечити результат, їм доведеться піти на це. Крім того, будуть запропоновані доларові ОВДП на 400 днів, до яких може бути підвищений інтерес. Основними покупцями сьогоднішніх паперів будуть держбанки і великі місцеві фінустанови.
Важливим буде і поведінка НБУ, який поки ніяк не реагує на зростання долара на міжбанку. Як стало відомо вчора, Міністерство фінансів заклало в проект держбюджету на 2021 рік курс гривні на рівні 29,1 за долар. Тому невтручання головного банку країни може бути сприйнято як підготовка до нових рівнів і цінам на валюту. У разі, якщо сьогодні зростання котирувань продовжиться, а регулятор проігнорує його і не вийде з загороджувальною інтервенцією, припущення знайдуть своє підтвердження.
Спекулянти постараються сьогодні максимально погойдати курс в моменти виходу на торги великих гравців, а також додатково заробити на зростаючому євро. Падіння долара в світі грає на руку євро, ціна якого знову рухається до річних максимумів. Варто очікувати стрибки курсу євро і відносно гривні, чим неодмінно скористаються спекулянти.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінка пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінників встановлять в межах 15-20 копійок, по євро – до 25- 30 копійок.
Курси міжбанку за нашим прогнозом на 15 вересня будуть в межах: долар – коридор 27,90 – 28,15 гривень, євро – коридор 33,05 -33,45 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,98 / 28,00
євро – 33,23 / 33,25
російський рубль – 0,3716 / 0,3720
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас