Через коронакризу квартири на Манхеттені почали здавати безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через коронакризу квартири на Манхеттені почали здавати безкоштовно

Нерухомість
2374
Кількість порожніх квартир, які здаються на Манхеттені (Нью-Йорк, США), потроїлася порівняно з 2019 роком і досягла 15 тисяч. Власники готові навіть здавати житло безкоштовно, аби знайти мешканців.
Про це йдеться в публікації CNBC, у якій посилаються на вересневий звіт ріелторської компанії Douglas Elliman and Miller Samuel.
У звіті йдеться, що це найбільша кількість порожнього житла за весь час збору статистики протягом 14 років. Там зазначається, що на оренду квартир припадає 75% всієї нерухомості Манхеттена.
Ситуація пов’язана з пандемією коронавірусу – люди намагаються виїхати з мегаполіса, щоб знизити ризик захворіти. Пожвавити ринок оренди не допомогло навіть зниження цін на 4% в серпні.
І якщо середня вартість оренди двокімнатної квартири на Манхеттені, як і раніше, становить близько $4756 на місяць, то квартири меншої площі масово спустіли через те, що їх знімали люди з більш низькими доходами.
“Середня вартість оренди студій упала на 9%, до $2574, тоді як середня вартість оренди квартир з однією спальнею впала на 5% до $3445”, – уточнили автори.
Щоб хоч якось залучити орендарів, їм часто пропонують 2 місяці безкоштовного проживання за умови укладення договору.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас