Дія.City: які пільги Мінцифри готує для IT-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дія.City: які пільги Мінцифри готує для IT-компаній

Казна та Політика
1301
У Міністерстві цифрової трансформації України готуються до впровадження низки пільгових умов для IT-компаній – резидентів віртуальної бізнес-країни Дія.City.
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.
За його словами, зараз в Мінцифри готують законопроект про віртуальну економічну зону, який визначатиме її органи управління, правовий режим її існування і статус резидентів. Крім цього, планується внесення змін до трудового законодавства і Податкового кодексу для компаній – резидентів Дія.City, відповідно до яких будуть встановлені ПДФО на рівні 5% і мінімальний ЄСВ.
“Залишимо податкові умови для IT-фахівців, які вони мають при оформленні як ФОП”, – пояснив Федоров.
Разом з цим у відомстві ініціюють введення податку на виведений капітал для компаній – ставка 10% при виведенні дивідендів або 15% прирівняних до них платежів. Також плануються зміни до Кримінально-процесуального кодексу, завдяки яким буде мінімізовано тиск з боку держави на резидентів Дія.City.
“Українські IT-фахівці працюють в топ-світових компаніях за кордоном. Хочемо створювати інноваційні стартапи вдома. З найбільш комфортними умовами для роботи”, – зазначив міністр.
Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Міністерство цифрової трансформації анонсувало старт проекту Дія.City – першої в світі віртуальної бізнес-країни.
Мета проекту – створити сприятливі умови для розвитку інноваційного та технологічного бізнесу.
Передбачається, що до 2025 року завдяки проекту в країні буде створено додатково понад 450 тис. робочих місць. Проект залучить в IT-галузь понад 11,8 млрд дол. Планується, що проект зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, організації в галузі освіти.
Проект охопить такі технологічні сфери, як AgroTech, Fintech і Blockchain, АI і технології хмарних обчислень, медичні нейромережі і біотехнології, IoT, Publishing і торгові майданчики, авіаційні та космічні технології, безпілотники, рекламу, маркетинг і просування, анімацію, графіку і аудіо, кіберспорт і аутсорсинг бізнес-процесів.

Що таке додаток «Дія» та як ним користуватися

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас