Міжбанк: сесію чекає "війна нервів і розрахунків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: сесію чекає "війна нервів і розрахунків"

Валюта
684
Останній день робочого тижня традиційно знизить активність на валютному ринку як клієнтів, так і самих банків. За нашими розрахунками, 11 вересня статистика міжбанку не перевищить $165-200 млн при здійсненні до 430-510 угод. Залежність курсового тренда від дій і завдань великих гравців збережеться.
Частина покупців волітиме сьогодні відразу перенести свої великі купівлі валюти на понеділок, щоб встигнути заробити за вихідні на своїй гривні за рахунок коротких банківських депозитів. Інші – будуть вичікувати і стануть купувати валюту лише при зниженні котирувань, що малоймовірно в останні дні. Тому сьогодні перед основною масою фінансових директорів компаній-покупців валюти стоятиме одне питання – що вигідніше: купити валюту в п’ятницю, щоб заощадити в тому випадку, якщо курс і далі піде вгору, або все ж таки гарантовано заробити на гривневих депозитах до понеділка, а вже наступного тижня обирати день для купівлі.
З продавцями все простіше – основній масі експортерів зараз потрібна гривня для фінансування поточних витрат, і тому у них немає особливого вибору в частині строків своїх продажів. Тому для них найважливіше буде просто вгадати з моментом продажу своїх основних обсягів за максимально високими котируваннями протягом дня.
У цій “війні нервів і розрахунків” великих покупців і продавців і пройде сесія п’ятниці. Сама сесія складатиметься з двох етапів:
1) до 14:00 – максимальна активність всіх клієнтів щодо укладення угод з можливим виходом Нацбанку з викупом долара в разі його ситуативного надлишку на торгах;
2) після 14:00 – різке зниження активності всіх гравців і присутність на торгах в основному спекулянтів, що працюють у форматі “в дві сторони”. Але враховуючи загальне зниження обсягів перед вихідними – особливо на цьому вони сьогодні не зароблять.
Цікавішою для спекулянтів у п’ятницю буде гра з євровалютою. Після вчорашнього рішення ЄЦБ про збереження процентних ставок і обсягів вливань ліквідності для підтримки економіки – валютні ралі по парі євро/долар тривають з учорашнього вечора. На ринку йде корекція, і на момент написання статті євро коштує 1,183 долара, хоча ще вчора ввечері він дорожчав і до рівнів вище 1,19. У п’ятницю гра по парі євро/долар на міжнародних ринках і на українському міжбанку по парі євро/гривня – буде основним джерелом доходів для спекулянтів.
При ситуативному надлишку пропозиції долара ми прогнозуємо черговий вихід Нацбанку з інтервенцією щодо викупу долара за цінниками, які утримають його курс від істотного просідання.
На готівковому ринку обмінники працюватимуть у форматі “з обороту” і в основному встановлять спред по долару в межах 13-20 копійок, а по євро 18-30 копійок. Через значні коливання євро на міжнародних ринках власники українських обмінників будуть сьогодні часто міняти свої цінники протягом дня.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 11 вересня, будуть в межах: долар – коридор 27,75 – 28,00 гривень, євро – коридор 32,75 – 33,15 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 27,60 – 28,05 гривень, євро 32,35 – 33,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,85 / 27,87
Євро – 33,14 / 33,16
Російський рубль – 0,3723 / 0,3729
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас