Компанія Баффета інвестує $570 млн в технологічний стартап Snowflake — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Баффета інвестує $570 млн в технологічний стартап Snowflake

Фондовий ринок
935
Американська компанія Berkshire Hathaway Уоррена Баффета має намір вкласти понад $570 млн в компанію Snowflake, яка займається хмарними технологіями.
Про це стало відомо після того, як Snowflake повідомила ціновий діапазон для свого майбутнього первинного публічного розміщення акцій. Компанія хоче отримати оцінку в $23,7 млрд, пише Financial Times.
Snowflake повідомила, що Berkshire Hathaway і Salesforce Ventures Марка Беніоффа під час лістингу безпосередньо куплять у Snowflake акції на суму по $250 млн. Крім того, компанія Баффета купить ще один пакет акцій на суму понад $320 млн у одного з інвесторів Snowflake.
Баффет давно відомий тим, що уникає інвестицій в технологічний сектор, оскільки вважає його вразливим до раптових стрибків на фондовому ринку. У 2011 році він все ж зробив велику ставку на компанію IBM, яку пізніше обігнали конкуренти в сфері хмарних технологій. Її акції коштують приблизно на 30% дешевше, ніж на момент, коли Berkshire Hathaway в неї інвестувала. Баффет пізніше продав акції IBM і замість цього вклався в Apple.
Snowflake очікує, що її акції вдасться продати під час IPO за ціною від $75 до $85 за одну акцію. Компанія планує залучити $3,24 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас