Міжбанк: покупці змушені "грати у війну нервів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: покупці змушені "грати у війну нервів"

Валюта
810
10 вересня на валютному ринку пройде з максимальними обсягами операцій на цьому тижні. Міжбанк залишиться повністю залежним від дій великих гравців, а протистояння їхніх курсових інтересів і виходи на торги з основними обсягами операцій – і будуть формувати тренд протягом сесії. Зростання статистики буде пов’язане з наближенням закінчення тижня і традиційним для завтрашньої п’ятниці зниженням ділової активності перед вихідними. Компаніям не цікаво “зависати” з частиною розрахунків на суботу та неділю, і вони постараються в четвер закрити свої основні валютні та гривневі проплати контрагентам. Тому ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до $230 млн при здійсненні до 530 – 580 угод.
Психологічно проти гривні зіграє продовження поступового зростання валютних котирувань, що як і раніше провокує продавців не поспішати з основними продажами, а виходити на торги тільки в момент найбільш високих котирувань або тільки в разі гострої нестачі гривні для поточних виробничих операцій. На тлі стриманої пропозиції покупці або змушені “грати у війну нервів“ і вичікувати моментів, коли продавці все ж таки підуть їм на поступки в частині курсу, або погоджуватися із дедалі вищими запитами продавців, що призводить до загального тренду на подальше подорожчання валюти.
Спекулянти постараються в четвер також максимально спробувати похитати курс в моменти виходу на торги великих гравців, а також додатково заробити і на євро. Справа в тому, що сьогодні чиновники ЄЦБ планують обговорити питання своєї подальшої фінансової політики, оскільки стрімке зміцнення євро до рівнів до 1,20 долара вже починає “бити” по економіках європейських країн, які і так не оговталися від наслідків коронавірусу. Результати цієї наради і заяви чиновників ЄЦБ в будь-якому разі призведуть до корекції стратегій світових гравців і спровокують валютні ралі по парі євро/долар. А це в свою чергу активізує стрибки курсу євро щодо гривні, чим і будуть користуватися спекулянти.
В цілому сесія четверга пройде в два етапи – дуже активна перша половина дня з виходом всіх основних місцевих гравців і нерезидентів і відносне затишшя за саме клієнтськими угодами в другій половині дня. Натомість за рахунок реакції міжнародних ринків на нараду ЄЦБ – сьогодні після обіду і завтра у спекулянтів буде можливість активно попрацювати по парі євро/долар на міжнародних майданчиках і по парі євро/гривня на нашому міжбанку.
Експортери постараються продовжити гру “на підвищення” курсів долара і євро протягом дня. Ми очікуємо чергових виходів нерезидентів через Сітібанк з купівлею валюти та її продажу їм Укргазбанком.
Ми очікуємо, що Нацбанк з’явиться на ринку тільки в разі ситуативного зростання пропозиції і буде викуповувати долар не нижче рівнів 27,70-27,80 гривень, що і підтримає котирування цієї валюти навіть при надлишку пропозиції.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. А спред по долару більшість власників обмінок встановлять в межах 15-20 копійок, а по євро – до 20 – 25 копійок.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 10 вересня, будуть в межах: долар – коридор 27,70 – 27,95 гривень, євро – коридор 32,60 -33,05 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,83 / 27,85
Євро – 32,89 / 32,91
Російський рубль – 0,3683 / 0,3687
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас