Microsoft припинить підтримувати Adobe Flash в своїх браузерах до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft припинить підтримувати Adobe Flash в своїх браузерах до кінця року

Технології&Авто
481
Компанія Microsoft повідомила, що її браузери остаточно втратять підтримки Flash 31 грудня 2020 року. Однак деякі користувачі зможуть користуватися плагіном і після цього.
Flash приберуть з Internet Explorer 11, Edge Legacy і Edge Chromium, йдеться у блозі Microsoft. Таким чином, вже з 2021 року користувачам доведеться встановлювати модуль Flash в IE-режимі Edge. Відповідний плагін буде доступним лише для бізнес-користувачів. Решті запропонували перейти на безпечніші варіанти, такі як HTML5, WebGL і WebAssembly.
У січні 2021 року всі версії Flash старші за KB4561600 (випущені у червні 2020 року) будуть заблоковані. Влітку 2021 року всі API, групові політики та інтерфейси для управління Flash будуть видалені з Edge Legacy й Internet Explorer 11 за допомогою накопичувального оновлення.
Для тих, хто хоче позбутися плагіну зараз, компанія восени планує зробити оновлення для видалення Adobe Flash Player доступним через каталог служби Windows Microsoft, служби Windows Update і WSUS.
Спочатку Microsoft говорила, що відключить Flash за замовчуванням у своїх браузерах до середини – кінця 2019 року і видалить можливість запуску Adobe Flash в Edge та IE для всіх версій Microsoft Windows до кінця 2020 року. Однак потім цей план вирішили відкласти.
У травні Mozilla заявила, що виключить підтримку Flash з версії Firefox 84, яка вийде у грудні. Наразі у Mozilla Firefox модуль Flash відключений за замовчуванням, але плагін можна включити вручну на деяких сайтах.
Google перестала індексувати Flash-контент ще у 2019 році та повністю перейшла на HTML5.
У червні Adobe нагадала, що припинить поширення й оновлення Flash Player після 31 грудня. До цього моменту компанія продовжить випускати регулярні виправлення безпеки для Flash Player, підтримуватиме його сумісність з ОС і браузерами, а також додаватиме нові функції й можливості.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас