Суд заборонив Кабміну звільняти главу ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив Кабміну звільняти главу ПриватБанку

Казна та Політика
689
Господарський суд Києва не задовольнив позов первинної профспілкової організації співробітників ПриватБанку до Кабінету міністрів про зобов’язання розірвати трудовий договір з головою правління ПриватБанку Петром Крумханзлом.
Про це йдеться в рішенні суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Згідно з судовим рішенням, Кабмін не має повноважень призначати або звільняти голову правління банку. Це прерогатива виключно наглядової ради банку.
За неперевіреної інформації на профспілку працівників ПриватБанку можуть мати вплив колишні акціонери з ФПГ «Приват». Однак прямих доказів цьому немає.
Нагадаємо, що Печерський райсуд Києва відкрив справу проти голови правління ПриватБанку Петра Крумханзла за позовом «Первинної профспілкової організації співробітників ПриватБанку».
Профспілка працівників ПриватБанку була зареєстрована в червні 2019 року. У листопаді 2019 року організація звернулася до суду, щоб визнати недійсними трудові контракти дев’яти членів наглядової ради фінустанови.
Наглядова рада ПриватБанку очолює Шерон Искья, раніше радник Казначейства США і експерт-консультант МВФ. У складі наглядової ради також Надир Шейх, Еран Кляйн, Себастіан Шьонайх-Каролат, Ольга Томаш, Роман Сульжик.
Представником держави за квотою президента в наглядовій раді ПриватБанку є Юлія Мецгер, за квотою Кабміну — Артем Шевальов, за квотою Верховної Ради — Сергій Алексєєнко.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас